Ürün Adı:
Defne Yaprağı Yağı %100 Saf
Ürün Cinsi:
Laurus nobilis
Ürün Bilgisi:
Uçucu Yağ - Su buharı distilasyonu tekniği ile üretilmiştir.
Aromatik Tanım:
Kafurlu, Otsu
Ambalaj & Gramaj:
10 ML Cam Şişe
Üretici Firma:
Fitomer (Bezmialem Vakıf Üniversitesi markasıdır)
Yasal Uyarı:
İlgili yasa ve yönetmelikler gereği gıda takviyesi ve besin destek ürünleri hakkında hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır.
Genel Uyarı:
Herhangi bir cilt hassasiyetini en aza indirmek adına cildinizde küçük bir bölgeye uygulayıp bir müddet durumunu gözlemleyiniz.
Genel Bilgi:
Cesareti artırdığı ve konsantrasyon sağladığı düşünülmektedir. Kozmetikte, yağlı ciltler için yüz ve vücut krem ve losyonlara, saç şampuanlarına defne yaprak yağı eklenebilir. Defne yaprak yağı, duyuları canlandırmaya, zihin ve bedene güven ve cesaret vermeye yardımcı olabilir. Olumlu duygu ve hisleri teşvik etmeye yardımcı olmak için aromaterapi difüzörünüze veya kişisel inhalatörünüze birkaç damla ekleyin ayrıca solunum problemlerini azaltır ve rahat nefes almanızı sağlayabilir. Saç derisini nemlendirmeye yardımcı olur, böylece kepek ve pul pul saç derisi oluşmasını önler.
Kullanım Alanları:
Difüzör ile Havaya Karıştırarak Kullanıldığında;
- Olumlu duygular ve canlandırıcı etki için kullanılır.
- Kokusu tazeleyici, enerji verici, tatlı, sıcak ve baharatlıdır.
Cilt Üzerine Uygulandığında;
- Aşırı yağlanmanın önüne geçmek ve kepeklenme problemini gidermek için şampuana ya da saç kremine Defne yaprak yağı ilave edilir. Ya da saç bakım yağı veya kremi hazırlarken kullanılır.
- Cildi rahatlatmak için cilt nemlendiricisine eklenerek kullanılır.
Kullanım Şekli:
Difüzör ile Havaya Karıştırarak Kullanımı:
Buhurdanlıkta veya elektrikli difüzörde 150 ml suyun içerisine 3-4 damla damlatılarak kullanılır.
Cilt Üzerinde Kullanımı:
Cilt hassasiyetini en aza indirmek için soğuk sıkım baz yağ ile seyreltilir. Gereken alana bir iki damla uygulanır.
Baz Yağ Olarak Kullanılabilecek Yağlar:
- Hindistan Cevizi Yağı
- Susam Yağı
- Tatlı Badem Yağı
- Sarı Kantaron Yağı
Uyarılar:
Cilt hassasiyeti yapabilir. Göze, iç kulağa ve hassas bölgelere temastan kaçınınız. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız.
Aromatik Tanım:
Kafurlu, otsu
Elde Edilme Yöntemi:
Yapraklardan buhar distilasyonu ile elde edilir.
Ana Bileşenler:
1, 8-Cineole, α-pinene, sabinene