Ürün Adı:
Akgünlük (Sığla) Yağı %100 Saf
Ürün Cinsi:
Boswellia carterii
Ürün Bilgisi:
Uçucu Yağ - Su buharı distilasyonu tekniği ile üretilmiştir.
Aromatik Tanım:
Sıcak, Baharatlı, Temiz
Ambalaj & Gramaj:
5 ML Cam Şişe
Üretici Firma:
Fitomer (Bezmialem Vakıf Üniversitesi markasıdır)
Yasal Uyarı:
İlgili yasa ve yönetmelikler gereği gıda takviyesi ve besin destek ürünleri hakkında hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır.
Genel Uyarı:
Herhangi bir cilt hassasiyetini en aza indirmek adına cildinizde küçük bir bölgeye uygulayıp bir müddet durumunu gözlemleyiniz.
Genel Bilgi:
Akgünlük uçucu yağı aromatik olarak kullanıldığında huzur veren genel sağlığı koruyucu bir uçucu yağdır. En değerli ve kıymetli uçucu yağlardan biri olarak bilinen Frankincense"in olağanüstü sağlık yararları bulunmaktadır. Frankincense güzel kokusu sebebiyle tercih edilmektedir. Parfümlerde ve kozmetikte cilt yatıştırıcı olarak kullanılmaktadır. Cilde uygulandığında; cildi gençleştirmeye ve cilt kusurlarının görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Solunduğunda ya da ortama difüze edildiğinde; huzur, rahatlama ve genel iyilik hali oluşturur.
Kullanım Alanları:
Difüzör ile Havaya Karıştırarak Kullanıldığında;
- Astım gibi alerji ve enflamasyon ile giden solunumsal sorunlarda rahatlatıcı olarak destek olabilir.
- Metabolizmayı düzenleyerek şeker ve yağ metabolizmasındaki sorunların tedavisine destek olabilir.
- Stresin etkilerini azaltmaya, duygu durum bozukluklarını dengelemeye katkıda bulunduğu düşünülmektedir.
- Menopoza bağlı duygu durum dalgalanmalarında rahatlatıcı etki gösterebilir.
Cilt Üzerine Uygulandığında;
- Eklemdeki şişlik ve ağrının giderilmesine katkıda bulunur.
- Cilt enfeksiyonlarının tedavisine katkıda bulunur.
Kullanım Şekli:
Difüzör ile Havaya Karıştırarak Kullanımı:
Buhurdanlıkta veya elektrikli difüzörde 150 ml suyun içerisine 3-4 damla damlatılarak kullanılır.
Cilt Üzerinde Kullanımı:
Cilt hassasiyetini en aza indirmek için soğuk sıkım baz yağ ile seyreltilir. Gereken alana bir iki damla uygulanır.
Baz Yağ Olarak Kullanılabilecek Yağlar:
- Hindistan Cevizi Yağı
- Susam Yağı
- Tatlı Badem Yağı
- Sarı Kantaron Yağı
Uyarılar:
Cilt hassasiyeti yapabilir. Gözlere, iç kulaklara ve hassas bölgelere temastan kaçının. Ağza alınmaz. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayınız.
Aromatik Tanımı:
Sıcak, baharatlı, temiz
Elde Edilme Yöntemi:
Boswellia carterii reçinesinden buhar distilasyonu yoluyla elde edilir.
Ana Bileşenler:
α-pinen, limonen, α-thujene